Domaine la Libaudié

Frankrijkarrangement.nl

Rob en Ciska


Wij zijn Rob & Ciska Ruigrok en verhuisden in december 2017 vanuit de drukke randstad naar Frankrijk, waar wij een authentieke Franse boerderij uit 1839 opgetrokken uit leisteen kochten op een bosgebied van 14 hectaren, midden in de Vallée du Tarn, een prachtig heuvelachtig groen natuurgebied. 
Zwembad la Libaudié

Wat wij bieden

- 5 gastenkamers met privé douche en wc, voor in totaal 14 gasten;
- Verhuur van een vakantiehuisje met alle comfort;
- Mini camping 6 plaatsen (3 sterren) met goede sanitaire voorzieningen;
- Verhuur van een moderne caravan;
- Een gezellig trefpunt met bar en haard in een authentieke boerenschuur;
- Een eenvoudig zwembad;
- Een zomerkeuken om ook zelf maaltijden te bereiden;
- Gratis Wifi Access Point;
- Rondom het huis een grote tuin met vele hoekjes en zitjes in de zon of in de schaduw waar iedereen wel zijn eigen favoriete plekje vindt;
- Een jeu de Boules baan;
- Een picknick plaatsje aan de Tarn waar je kunt zwemmen en vissen. Daar ligt ook onze kano;
- 14 ha bosgebied waar u heerlijk kunt wandelen;

Wij verhuren 1 gite

Gite la Libaudié

Gite Libaudié

2/4 personen  

50 m2

Onze studio heeft het volgende te bieden:
Een woonkamer van 6 x 6 meter met een badkamer en een open keuken. Deze ruimte kan elektrisch verwarmd worden, terwijl je het vertrek ook met een authentiek houtkacheltje kunt verwarmen. De kamer is voorzien van een twee persoons bed, een eettafel, een commode, een badkamer met wastafel, wc en luxe douchecabine, een keuken met gasfornuis, elektrische oven, ijskast met diepvries. En vergeet niet het fraaie uitzicht over het terrein van la Libaudié.

Via de living bereik je met een vaste trap de kinder- slaapzolder met een dakraam en 2 éénpersoonsbedden. Een kleine ruimte ideaal voor 2 kinderen. 

De studio staat op een steenworp afstand van het hoofdgebouw. Naast de gite vind je een klein terras met een picknicktafel. Er zijn ook 2 tuinstoelen en een hangmat.

Bijzonderheden in de directe omgeving

Wandelen in de Aveyron en Tarn

Wandelen/fietsen

De prachtige heuvelachtige omgeving van la Libaudié is het perfecte wandel -en fietsgebied Wij hebben mappen vol met prachtige routes. Alleen al op ons eigen domein van 14 ha hebben we schitterende routes uitgezet.Ook de geoefende fietser komt hier aan zijn trekken met heuvels tot 700 meter. De recreatie fietser kan met de elektrische fiets prachtige tochten maken. Ook langs de Tarn en andere riviertjes hebben we redelijk vlakke fietsroutes uitgezet.

.

Albi

Albi

De vestingkerk St. Cécile in Albi gebouwd vanaf 1284 is absoluut een bezoek waard. Van buiten een gigantische kolos met muren van 3,5 meter dik; van binnen kleur, rijkdom, pracht en praal. De kerk, het grootste bakstenen gebouw ter wereld, bevat een van de rijkste verzamelingen van beeldhouwwerken, terwijl het plafond en de binnenmuren door Italiaanse kunstschilders zijn beschilderd met prachtige fresco's. Let ook op het magnifieke orgel en de Fresco onder het orgel "het laatste oordeel"

Viaduct van Millau

Viaduct Millau

Het viaduct van Millau vertegenwoordigt het resultaat van een ongelooflijke geschiedenis. Vanaf het begin tot aan de realisatie hebben honderden mensen hun energie en ingeniositeit gegeven door deel te nemen aan dit unieke project. Algauw werkten meer dan 600 bedrijven mee op de bouwplaats, gebruikmakend van de meest geavanceerde technologieën zoals laser en GPS teneinde de constructie, bestaande uit enorme stalen en betonnen componenten, tot op de millimeter te positioneren. 

Toulouse

Toulouse

Speciaal voor onze gasten hebben wij een "Tour de Toulouse" samengesteld. Een kant en klaar ééndags programma waarmee je het middeleeuwse centrum van Toulouse ontdekt. Je gaat met je eigen auto naar Toulouse en vervolgens maak je, met de "Toulouse fiets" als vervoermiddel, kennis met de oude binnenstad.

Roquefort kaas

Roquefort

Uit te spreken als "rokkefor". Ongeveer 40 km verwijderd van la Libaudié ligt het stadje Roquefort, waar de wereldberoemde Roquefort kazen gemaakt worden. Je kunt er de grotten bezichtigen waar de van schapenmelk gemaakte kazen rijpen en waar de bekende blauwe schimmel ontstaat.

la Couvertoirade

Geheimzinnige dorpen

In de nabije omgeving tref je geheimzinngie dorpen aan sluimerend tussen de heuvels met kleine restaurantjes waar je de echte originele en copieuze maaltijden van de Aveyron kunt proberen. Bezoek zeker Brousse le Chateau, Ambialet, St. Izaire of iets verder weg la Couvertoirade. 

Domaine la Libaudié

Voor gedetailleerde informatie over Domaine la Libaudié verwijzen wij u naar onze website.

Domaine la Libaudié
La Libaudié
12550 La Bastide Solages
Tel: +31 6 52 64 79 05