La Grange Vieille

Frankrijkarrangement.nl

Paul en Carin

Wij zijn Paul en Carin Koenen. Wij zijn in 2001 vanuit Amsterdam naar de Corrèze in Frankrijk verhuisd om onze droom waar te maken. Niet ver van Arnac-Pompadour vonden we een villa met bijbehorende schuren, een ruime aangelegde tuin en aansluitende boomgaard.
Zwembad la Grange Vieille

Wat wij bieden

- 3 gastenkamers met privé badkamer, voor een gezin hebben we twee kamers die samen een badkamer delen.
- Twee gites voor ieder 4 pers.
- Diverse terrassen en een grote gezamenlijke buitentafel. - In de boomgaard een zandbak en schommels, een tafeltennistafel en badminton.
- Een zwembad van 4X8 meter met zonneterras.
- Een jeu de boules baan.
- Een wandelbos naast de deur en wandelroutes in de omgeving.
- Hond welkom in overleg.  

Wij verhuren 2 gites

Gite Campagnol

Gite le Campagnol

4 personen  

50 m2

Gite Le Campagnol is een 4 persoons gite met een slaapbank voor eventueel twee extra personen. De badkamer is voorzien van een douche, wastafel en toilet. De keuken is voorzien van een koelkast, fornuis met oven en een magnetron.
Er is een slaapkamer met twee éénpersoonsbedden en in een apart gebouwtje bevindt zich nog een slaapkamer met een tweepersoonsbed, intercom tussen de beide slaapkamers.
De woonkamer is voorzien van TV en geluidsinstallatie. De verwarming bestaat uit een zeer praktisch gaskacheltje en er is electrische bijverwarming

Gite Limacon

Gite le Limaçon

4 personen

39 m2

Gite Le Limaçon is een 4 persoons gite. De badkamer is voorzien van een bad, wastafel en toilet.
De keuken is voorzien van een koelkast, fornuis met oven en een magnetron.
Er is een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met twee éénpersoonsbedden.
De woonkamer is voorzien van TV en geluidsinstallatie en heeft een houtkachel.
Er is ook nog electrische bijverwarming.
Bijzonderheden in de directe omgeving


Pompadour

Arnac-Pompadour

Arnac-Pompadour dankt haar bekendheid aan het Chateau de Pompadour, een geschenk van Lodewijk XV aan Madame de Pompadour, zijn maîtresse. Tevens bevindt zich hier de nationale stoeterij, de Harras National. Iedere zomer worden er festiviteiten rond het paard georganiseerd


Marchés nocturnes

Marchés nocturnes

Erg leuk zijn de eetmarkten die in de maanden juli en augustus
in de omringende dorpen plaats vinden. Iedereen zit aan lange tafels met daar rondom heen marktkooplieden die er gerechten klaar maken. Samen met muziek en een dansje is dit een recept voor een onvergetelijke avond.


Segur le Chateau

Steden en dorpen

In de directe omgeving bevinden zich leuke middeleeuwse stadjes zoals Uzerche met z'n fotogenieke centrum of Segur le Chateau waar de eerste graven van Limoges werden geboren. In de iets wijdere omgeving vind je de grotten van Lascaux en prachtige stadjes als Collonges-la-Rouge en de middeleeuwse bedevaartplaats Rocamadour. 

Oradour sur Glane

Oradour sur Glane

Dit is het Pompeii van WOII. Een plaatsje waar het leven op slag ophield en bevroren bleef in de tijd. De auto van de dokter staat nog op het plein. De bovenleidingen van de tram hangen doelloos boven de straten. Deurbordjes herinneren waar het dorpscafé was, de bakker, de garage, de scholen. Tussen de afgebrokkelde muren zijn alleen nog metalen gebruiksvoorwerpen te ontdekken. Roestige olievaten, het geraamte van een fiets, verwrongen naaimachines hebben de vlammen en de tijd weerstaan.

Rocamadour

Rocamadour

Rocamadour is gebouwd op een rots midden in de Causse de Gramat, een uitgestrekt kalksteenplateau en onderdeel van de Causses du Quercy. Boven op de rots ligt een burcht. Via een slingerend pad (of een lift voor de mindervaliden) kan men het heiligdom bereiken, een reeks van kapellen met fresco's en een kerk. Via een trap, waarin vele fossielen van mariene herkomst zichtbaar zijn, komt men onderaan de berg. Daar ligt het zeer toeristische stadje met zijn nauwe straatjes.


kayakken op de rivier Vézère

Diverse activiteiten

Het gebied, rijkelijk bebost en heuvelachtig, leent zich bij uitstek om per fiets te verkennen . Sportieve faciliteiten vind je oa. bij de verscheidene meren in de buurt, de grootste hiervan is Lac de Vassivière (70 km). Een zwem-meer bevindt zich op 10 km. Erg leuk is het klimmen tussen de bomen in speciale klimparken of kayakken op de rivier Vézère. 
Direct vanaf ons terrein kunt U de bossen inlopen, in het bos bevindt zich een meertje. Zoekt U rust, historie, natuurschoon en een vriendelijke bevolking, U vindt het hier. 

La Grange Vieille

La Grange Vieille

Voor gedetailleerde informatie over la Grange Vieille verwijzen wij u naar onze website.

La Grange Vieille Gites en B&B
La Grange Vieille 26
 19230 Beyssac
Tel. +33 (0)6 35 46 01 46