FRANKRIJK ARRANGEMENT.NL

Aveyron ● Bourgogne ● Corrèze

Zin in een vakantie in de natuur? In de Corrèze zijn er talloze activiteiten voor mensen die van groen en van schone lucht houden. De mogelijkheden zijn onuitputtelijk en dat is het grote voordeel van dit departement dat meer dan 1000 km aan wandelroutes biedt. 

Het weidse landschap leent zich voor allerlei tochtjes en waar u ook gaat, u zult zeker genieten van een prachtig uitzicht! Wat dacht u van paardrijden op de heide, bosbessen plukken, een lange wandeling of gewoon ergens zitten mijmeren? 

De Corrèze ligt in het Centraal Massief, dat ook wel de ‘watertoren van Frankrijk’ wordt genoemd, omdat water zo’n belangrijke rol speelt in het landschap, soms heel opvallend, soms heel discreet. De vele rivieren en meren, geulen en watervallen bieden een heerlijke watervakantie.

Natuurlijk zijn er de rivieren: de Vézère trekt vooral hengelaars en kayakkers, aan de rivier Corrèze liggen de belangrijkste steden en de Dordogne voorzag vroeger een hele streek van handelsaktiviteit. Vroeger werden hier ladingen hout per schip vervoerd voor de vervaardiging van tonnen voor wijnbouwers in Bordelais. Tegenwoordig kunt u in een gabare (een soort platbodem) de geulen en de vallei van de Dordogne verkennen. 

De Corrèze biedt talloze interessante plekjes voor liefhebbers van Romaanse architectuur en kunst, zoals plattelandskerkjes, kastelen van graniet en zandsteen en oude huisjes met pittoreske lei en platsteenen daken, waarvoor u graag een stukje omrijdt. 

Overal vindt u aandenkens aan het verleden van deze streek: fonteinen, bruggen, molens, putten, stenen herdershutten en versierde stenen herdenkingskruizen langs de paden. 

Verder zijn er de regionale producten van de Corrèze: vlees (bœuf limousin, vlees van melkkalveren), gevogelte (gans, eend), en natuurlijk allerlei kazen, wijnen en likeuren (die zo lekker zijn dat het zonde zou zijn om er teveel ineens van te drinken). 

De noten van de Périgord en de appels uit de Limousin dragen het keurmerk A.O.C.  

Curemonte Renbaan Pompadour Uzerche
Beveel deze site aan viaCopyright © 2011. All Rights Reserved.


Bezoek ons op